Spaanse omelet

Home » Spaanse omelet

Spaanse omelet

Een omeletje op zijn tijd is erg lekker, maar variatie is natuurlijk ook fijn. Als u geen inspiratie meer hebt voor varianten op het omeletrecept dat u altijd al gebruikt, dan kunt u ook eens over de grenzen heen kijken.

spaanse omelet

Zo kunt u een keer Spaanse omelet proberen.

Spaanse omelet, ook wel tortilla genoemd, is een voedzame, zwaardere variant op het recept dat u waarschijnlijk gebruikt. De basis van een Spaanse omelet bestaat uit gebakken of gekookte stukjes aardappel, uien en wat eieren. Deze basis kunt u naar wens aanvullen wat tot resultaat een erg kleurrijke en lekkere omelet kan hebben.

spaans omeletZo kunt u stukjes paprika aan uw Spaanse omelet toevoegen, of wat dacht u van knapperige stukjes prei?

Als u van vlees houdt doet rul gebakken gehakt het in dit gerecht ook goed. Voeg hier uw favoriete kruiden aan toe, en in een handomdraai zet u een lekkere, voedzame en kleurrijke maaltijd op tafel.

Probeer de basis van een Spaanse omelet wel zo veel mogelijk aan te vullen met verse groenten, dan weet u zeker dat u voldoende vitamines binnen krijgt. Of u serveert een groene salade erbij, zo bent u ook van uw dagelijkse behoefte aan groentes voorzien.

Kan ook bij je avondeten

In Spanje eten ze hun tortilla ook wel ’s avonds – liefst met een lekker rood wijntje. Waar wij omelet vooral zien als een lekker en gezond ontbijt, doen ze in Spanje hun omelet zeker ook als één van de avond-tapa’s of bij een stukje vlees en salade als diner. Give it a go!