Omelet met spinazie

Home » Omelet met spinazie

Omelet met spinazie

Zo klaar, lekker en gezond is de omelet met spinazie. Voor wie graag eitjes lust met groenten!

Wat hebben we nodig?

De spinazie mag vers gekookt zijn of uitgelekt uit de diepvries. Reken 150 gram per persoon en 2 of 3 eieren naar gelang de grootte, een halve deciliter melk of room. Kruiden naar wens: peper, zout, nootmuskaat. Boter of olijfolie. En wie graag wat vlees bij heeft: 100 gram spek- of hamblokjes.

Zet alvast een mengkom, een braadpan, een klopper en een vork klaar. Meer zal u voor de omelet met spinazie niet vuilmaken.

omelet met spinazie

Bereiden

Een omelet met spinazie is in twintig minuten klaar mét voorbereidend werk. De eitjes klopt u los met de room of melk. Het spinaziemengsel kruiden naar wens.

Eventueel kunt u wat Parmezaanse kaas bijvoegen. De spek- of hamblokjes aanbakken. De spinazie warmt op, bijvoorbeeld in de microgolf – let wel op, zoals we allemaal weten doen we dat beter niet twee keer. Het eimengsel voor de helft aanbakken in de pan.

De warme spinazie over de omelet wrijven. Plooi de omelet dicht en laat hem nog wat aanbakken.

De omelet met spinazie is klaar en smaakt lekker met een boterham of gebakken toast. Wie wat koude groenten bij wil, kan een slaatje maken van tomaat en rucola. Zie je wel, een omelet met spinazie schudt u zo uit de mouw!